Omgeving/Wat te doen

Huus in ´t Hagt ligt in een mooi coulissenlandschap met verspreid liggende boerderijen. Op enkele honderden meters afstand is een zogenaamde Groene Grensovergang waar je fietsend of wandelend doorheen kunt. Een selectie van mooie routes aan beide kanten van de grens is in het huis aanwezig. In het huis vind je verder volop folders en kaarten van de omgeving. Ook zijn er spelletjes en boeken.

De buurtschap IJzerlo waar ’t Hagt deel van uitmaakt is bekend door het jaarlijkse Paasvuur op eerste Paasdag en de Farm en Countryfair in juni.

Dorpen en grotere plaatsen in de directe omgeving

  • Aalten (enkele musea, winkels, leuke terrassen en eetmogelijkheden)
  • Bredevoort (pittoresk vestingstadje en Boekenstad),
  • Grensplaats Dinxperlo – de Heelweg ligt gedeeltelijk in Nederland en in het aangrenzende Duitse Suderwick– (museum, winkels, de bij Duitsers heel populaire vrijdagmarkt).
  • DoetinchemWinterswijk en het Duitse Bocholt zijn grotere plaatsen in de omgeving met een bioscoop, schouwburg en grotere winkelcentra.

Bijzondere natuurgebieden: het Korenburgerveen en de Steengroeve (Winterswijk).

Zwemmen: zwemparadijs Bahia bij Bocholt, openluchtbaden ’t Walfort (Aalten) en Het Blauwe Meer (Dinxperlo) recreatiegebieden Slingeplas (Bredevoort) en ’t Hilgelo (Winterswijk).

Culinair: de Achterhoekse wijngaarden, Wildarrangement in een van de restaurants in de omgeving (najaar).

Links

VVV Aalten-Dinxperlo
Ver. Van logiesverstrekkende bedrijven
Farm & Countryfair
Achterhoek
Achterhoek Promotie
Ferien-Miete.de

Copyright Huus in ’t Hagt 2024 – Powered by CSV Networks BV